Jag blir mer och mer övertygad om att mycket av världens miljö- och klimatproblem bottnar i västvärldens överdrivna köttkonsumtion. Enorma mängder vatten, mark med mera går åt till att producera allt detta kött. Därtill kommer fruktansvärt många och långa transporter. Slutligen så är det ett gigantiskt etiskt problem – i vart fall i min värld. Jag är vegetarian, men en lightvariant – jag äter ägg- och mjölkprodukter och fisk. Jag har funderingar på att prova på ren vegankost, men vet inte om jag fixar det. Nåväl, nedan finns en kort resumé och en länk för dig som är intresserad av att veta mer köttproduktion och miljö.
”Köttet är miljöbov nr 1!
SVT:s Uppdrag granskning visade i onsdags det som Djurens Rätt länge informerat om. Köttindustrin är en enorm miljöbov - faktiskt den allra största källan till växthusgaser och alltså till och med värre än hela transportsektorn. Läs vidare om detta på vår hemsida där vi ger tips på vad du kan göra och även länkar till programmet.”
”Köttet är miljöbov nr 1!
SVT:s Uppdrag granskning visade i onsdags det som Djurens Rätt länge informerat om. Köttindustrin är en enorm miljöbov - faktiskt den allra största källan till växthusgaser och alltså till och med värre än hela transportsektorn. Läs vidare om detta på vår hemsida där vi ger tips på vad du kan göra och även länkar till programmet.”
Läs mer
1 kommentar:
Hej, jag läste någonstans att våra egna trädgårdsväxthus också bidrar till miljöförstöringen i större utsträckning än vi förstått. Jag tror att en balans av växt- och köttproduktion kan vara bra. Inte för mycket av något. Sedan finns det nog en hel del annat att göra för att förbättra miljön.
Skicka en kommentar