"SVT: s nyhetsprogram Rapport den 1 september var det ett inslag där statsminister Fredrik Reinfeldt besökte ett företag på Slakthusområdet i Johanneshov, som handlar med kött från halalslaktade djur. Han sade bland annat att det är upp till var och en vad man äter och att den som inte gillar halal bara kan låta bli att köpa köttet."
http://www.paloma.se/members/userimages/1178/b74572008091201.html direktlänk till nyhetsbrev från Djurens Rätt.
"Chefen för FN: s klimatpanel uppmanar människor att dra ner på sin köttkonsumtion för att minska utsläpp av växthusgaser och andra problem kopplade till djuruppfödning. Rajendra Pachauri är själv vegetarian, och har nyligen blivit omvald som ordförande för klimatpanelen (IPCC) under ytterligare en sexårsperiod. Hans råd är att starta med en köttfri dag i veckan, och sedan minska därifrån. Han säger att en dietomläggning är ett viktigt steg för att minska klimatpåverkan. Detta uppmärksammades stort såväl i Sverige som internationellt."
Ingen begär att vi alla ska bli vegetarianer, men vi kanske ska fundera lite över hur mycket kött vi egentligen behöver äta? Främst nötkött och gris. Ett kg nötkött tar ungefär 15 000 ltr vatten i anspråk att producera. Ett kg potatis tar ungefär 140 ltr i anspråk att producera - en aningens skillnad kan man säga.....
2 kommentarer:
Själv äter jag mest vildsvin och mufflonfår som finns vilt i naturen!
Det känns okej, tycker jag// ulla-karin
Skicka en kommentar