måndag 3 november 2008

Vargattacker?

En tråkig händelse har inträffat på min en av mina granngårdar. Ett stort antal får är dödade och skadade - kan vara av varg. Normalt sätt borde inte en frisk varg ge sig på så många djur samtidigt. Detta är dock en klen tröst för djurägaren.
Det finns en möjlighet att det är lösspringande hundar, det vore inte första gången hundar står för dödande av tamdjur. Hundar i flock kan trigga igång varandra ganska rejält, då kan det också bli sådana olyckor som under årens lopp drabbat många människor och kanske framförallt barn.
En tröst är att det faktiskt går att stängsla in sina tamdjur ganska effektivt. Det är givetvis en kostnadsfråga, men nu har andelen stora rovdjur ökat i vårt land och då får vi rätta oss efter det. Staten skulle på kort sikt kunna lämna någon form av omställningsbidrag för nya effektiva stängsel till tamdjursnäringen. Bidrag utgår ju till en mängd andra åtgärder för exemepvis minskad miljöpåverkan med mera.
Nåväl, visar det sig att det faktiskt är en varg så får vi väl överväga möjligheten av att den inte är riktigt frisk och då ska den tas bort. I övrigt säger jag som jag tidigare sagt - så här blir det överallt där de vilda djurens och växternas intressen kolliderar med våra (människornas) intressen. Djuren får ge vika.....

1 kommentar:

Anonym sa...

Ett bra inlägg storasyster!