torsdag 5 augusti 2010

Carlgrens märkliga inställning till bland annat valjakt

Saxat från WWF: s sida http://www.wwf.se/ "Miljöminister Andreas Carlgren talar för ett förslag om begränsade fångstkvoter för valfångstländerna. Danmark stöder också förslaget, men de övriga EU-ländernas ministrar är negativa till idén. Kommersiell valfångst har varit förbjuden sedan 1986, och många skulle se det som ett nederlag om man böjde sig för fångstländerna Japan, Norge och Island. De som är för en begränsad fångst anser att förbudet inte fungerar eftersom fångstländerna ändå har fortsatt jakten. Om jakten tillåts kan Internationella valfångstkommissionen IWC bestämma kvoterna, vilket troligen skulle innebära att färre valar dödades jämfört med i dag. Vi tror att det finns en möjlighet att få Japan, Norge och Island med på en internationell överenskommelse. I dag har vi starka regler på papperet, men ingen verklig kontroll, sade Carlgren (C) vid ett EU-ministermöte på fredagen.
Men WWF ställer sig undrande till hans hållning.



- Vi kan inte riktigt förstå logiken, säger Lasse Gustavsson, generalsekreterare i WWF.



- Vi ser inte att det här är ett område där man bör ha politiska kompromisser, fortsätter han. Gustavsson anser att regeringens hållning i frågorna om varg- respektive valjakt nu liknar varandra. Han menar att det inte finns någonting som tyder på att en övergång till begränsade kvoter vore bättre för valpopulationen." Slut citat.

Centern är för: Kärnkraft, energi från kolkraft, valjakt, varg- och lodjursjakt, de har lämnat sina kärnväljare (landsbygdens befolkning) bakom sig och för en politik som obönhörligen skadar miljön och totalt slår ut de svagaste i samhället. Det lokala centerpartiet i Nyköping har gjort en mandatperiod som torde gå till historien som en av de mest intetsägande någonsin.

1 kommentar:

Alexandra sa...

Jäkla slapptaskmentalitet det där. Sätt in resurser för att kontrollera valfångstländerna bättre i stället! Det känns som att allt nu för tiden görs för att det ska se så bra ut som möjligt på papper.