måndag 2 februari 2009

Pilbågsjakt och testosteron

Nu är jag mer uppgiven än någonsin. Suck! ska aldrig eländet ta slut. Läste idag den 2 februari 2009 i Södermanlands Nyheter, vår lokala blaska, att det snart är fritt fram att jaga med pil och båge. – MED PIL OCH BÅGE -. Kan inte dessa testosteronstinna hannar av människosläktet hitta något bättre sätt att få utlopp för sina aggressioner? Städa, snickra, snyta barn, baka, tvätta bilen - listan kan göras lång.

Det är ju otroligt att vi (företrädesvis män) idag på 2000-talet är så svultna på spänning att det inte längre räcker att jaga på traditionellt sätt – utan nu jävlar ska bågarna fram. Vad blir nästa steg? Att jaga med kniv kanske? Jag kan bara tänka mig hur många stackars lemlästade djur som kommer att lida efter all skadeskjutning som troligen blir resultatet.
Djurskyddet i Jämtlands län skriver så här: ” Den 1 juli blir det tillåtet att jaga med pilbåge. Det har Naturvårdsverket beslutat. Så stora djur som dovhjortar ska få dödas med hjälp av pil och båge. Vilka djur som kommer att kunna jagas med pil och båge är inte klart än. Den som vill jaga med pilbåge måste ha licens för ett vanligt jaktvapen. Dessutom jägarexamen och en speciell bågjägarexamen. Djurskyddet i Jämtlands län är starkt kritiskt mot Naturvårdsverkets planer. Rolf Eriksson, ordförande för Djurskyddet säger att "det är mycket märkligt att de tänker tillåta jakt med pilbåge. Det krävs inte mycket för att det ska bli skadeskjutningar och sådana har vi nog av redan i dag. Dessutom kan det bli fler som tjuvjagar. Ett skott med en pilbåge hörs ju inte. Det här är ett oetiskt förslag."

6 kommentarer:

Anonym sa...

Är du säker på att det inte är ett för tidigt april-skämt? Skulle vara intressant att se lite beslutsunderlag för detta idiotiska påhitt!

ukd sa...

Om så väl vore, att det är ett tidigt aprilskämt.//ulla-karin

Anonym sa...

Har känslan av att denne skribent hör till gruppen "testosteronstinna hannar". Observera särskilt formuleringen "Om du någon gång skulle ta och lämna stadslivet och alla gatlysen och sätta dig i hagen bland fåren, där vargen kommer, sliter isär din bästa vän i två delar, flåsar dig i ansiktet, river ett får eller två, kommer tillbaka och stirrar på dig. Då vill jag höra ditt försvar till rovdjuren!"
Ganska komiskt skrivet, faktiskt. Eller mer tragikomiskt, kanske.

Kolla länken:

http://www.sn.se/parser.php?sect1=131&sect2=178&id=264269

Anonym sa...

Opps!
Nu såg jag att tidigare nämnd skribent kallar sig "Janne"...
Ni har väl ingen jaktkonflikt därhemmavid...? ;)

Anonym sa...

Fast skulle det inte vara lite roligt att låta männen jaga stora djur med kniv. Knivman vs. älg, vem vinner? Jag tror på älgen.

Då blir det iallafall sport av skiten.

ukd sa...

Det är inte min Janne, han skulle inte våga ha en sådan konflikt med mig (;-D). Han är också djurkramare, men framförallt är han trädkramare......